February 7, 2017

Please reload

Recent Posts

Event Compass™ gästar vännerna i väst!

September 26, 2017

1/8
Please reload

Featured Posts

Forskningsstudie om idrottsevenemangs samhällsnytta!

May 19, 2017

I dagarna har Riksidrottsförbundet, RF presenterat en större rapport om idrottens samhällsnytta.  Event Compass™ team av forskare har på uppdrag av RF skapat rapporten om idrottsevenemang.

 

Varje år genomförs närmare 50 internationella idrottsevenemang i form av VM-, EM och World cupliknande tävlingar samt ett stort antal internationella idrottsmöten i Sverige. Genom Riksidrottsförbundets avdelning "Centrum för Idrottsevenemang" kan svensk idrott få stöd att ansöka om och arrangera internationella idrottsevenemang i Sverige.

 

I dagarna har RF presenterat en större rapport om idrottens samhällsnytta. RF har låtit 16 forskare i 13 översikter gå igenom den befintliga forskningen över idrottens samhällsnytta. I ett av de 13 kapitlen beskrivs samhällsnyttan ur ett idrottsevenemangsperspektiv. Rapporten om idrottsevenemang är sammanställt av forskarna Robert Pettersson och Martin Wallstam från Mittuniversitet tillika Event Compass™ .


Förhoppningsvis kan denna rapport och forskargenomgång vara användbar i arbetet med att lyfta evenemangsfrågorna med beslutsfattare på olika nivåer.

 

Är ni intresserad av att ta del av studien våra forskare satt samman har ni möjlighet att ladda ner rapporten på denna länk. Kontakta gärna oss för beskrivning hur denna forskning kan omsättas kommersiellt i er verksamhet: hello@eventcompass.se

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Follow Us
Please reload

Search By Tags
Please reload

Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Social Icon

© 2017 by Event Compass™

  • Instagram - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle