September 26, 2017

Evenemang är viktiga för att utveckla både årstider och attraktivitet, och inte minst: «anledning att resa». I slutet på oktober kommer Henrik Jansson från Event Compass™ gästa Lofoten i norra Norge och föreläsa under Norska Upplevelsekonferensen.

Vad gör ett evenemang mer framgångsrikt än ett annat?

Hur kan man ta "tempen" på ett evenemang, diagnostisera...

June 28, 2017

På uppdrag av ett av Sveriges större idrottsförbund har vi tittat närmare på ett urval av förbund, klubbar och andra rättigheter för att få en nulägesbild av den svenska sponsormarknaden. Och när vi ändå var på gång gjorde vi en genomlysning av utvecklingen och trender inom området.

En av våra konsulter fick det spännande uppdraget att kartlägga slaget om...

May 19, 2017

I dagarna har Riksidrottsförbundet, RF presenterat en större rapport om idrottens samhällsnytta.  Event Compass™ team av forskare har på uppdrag av RF skapat rapporten om idrottsevenemang.

Varje år genomförs närmare 50 internationella idrottsevenemang i form av VM-, EM och World cupliknande tävlingar samt ett stort antal internationella idrottsmöten i Sve...

May 5, 2017

I hård konkurrens med närmare 400 nationella bidrag i Venture Cup 2017, affärsidé-tävlingen för morgondagens entreprenörer har Event Compass™ nominerats för att göra upp om priser totalt värda en halv miljon.

Event Compass™ internationella forskningslösningen som ger grund för kvalitetssäkring, utveckling och ökade intäkter var något som attraherade och v...

April 27, 2017

Institutet för Reklam- och Mediestatistik (IRM) årliga rapport över Sveriges reklammarknad visar att reklaminvesteringarna fortsätter att öka och 2016 slogs nytt all-time-high! Årsrapporten visar även att sponsring och eventmarknadsföring står sig starkt jämförelse med traditionella medier.

Sponsring är den kanal av reklaminvestering som tillsammans med d...

April 21, 2017

Under vintern/våren 2017 har Event Compass™ ett spännande strategiuppdrag för en av Sveriges större städer. Staden har som målsättning att bli Sveriges största mötes- och evenemangsstad utanför storstäderna och Event Compass fick uppdraget att kartlägga nuläget, identifiera utvecklingsområden i den lokala evenemangssektorn, mm.

Event Compass™ uppdrag in...

February 17, 2017

Geztio, vår parallella verksamhet som utvecklar en business intelligence-tjänst för besöksnäringen är sedan i slutet av januari 2017 nu Up & Running! Tjänsten lyfter fram tidigare okänd kunskap om gästen och skapar förutsättningar för ökat kundfokus, bättre samverkan och kunskapsbaserad produktutveckling för destinationer och dess olika intressenter.

– Gez...

February 7, 2017

KPI - Ni har säkert hört ordet i ett sammanhang kopplat till mätning, analys, försäljning eller liknande. Event Compass modeller är baserad på en rad indikatorer och mätpunkter, KPI:er. Men vad är egentligen KPI:er? Eftersom det här är ett engelskt uttryck hoppar vi över och byter språk.

What Are KPIs?

From Wikipedia: A performance indicator or key perfor...

Please reload

NYHETER & FORSKNING

© 2017 by Event Compass™

  • Instagram - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle